Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu

                                                 Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu 

      Nekega temnega večera je v oddaljeno aAfriško vas Radžalokomara, ki leži v osrčju temnega gozda v Kongu, prišel mladi islamski popotnik Abudalah Hajadar Muradif. Abudalah je imel komaj 19 let, ko je bil prisiljen zbežati iz Turčije. V Turčiji je bil edenna izmed največjih preprodajalcev drog in posel terin teritorij ZDA sta se mu ves čas večala, dokler ni onečastil včeraj generala turške vojske. Tturški general mu je zameril in ga izgnal iz Turčije ter postavil nagrado na njegovo glavo, kljub temu je mlademu Abudalahu uspelo uspešno pobegnil, ter je po mesecih tavanja priletel na  ne slutečo vas Radžalokomara. 

     Abudalaha Hajadarja Muradifa je prva opazila razvajena hčier poglavarja Matunge. Iime je bilo Aburita in veljala je legenda, da se vsak, ki jo uzre, zaljubi vanjo, vendar mladi Abudalah je svoje cilje postavljaljo pred ljubezen, tako je pridobil Aburitino pozornost, ki ga je odpeljala v vas pokazati očetu. V vasi je Abudalah lahko ugotovil, kako drugačen je od vseh. Prebivalci Radžalokomare so bili temnopolti in mahni ljudje z izjemno hitrostjo. Belega Abudalaha so zato odprtih rok sprejeli in zanj pripravili gostijo, saj so mislili, da je bog sonca in se je spustil mednje. Naslednji mesec dni so ga uvajali v življenje v vasi, Aburita pa se je čez čas zaljubila vanj in zato ves čas poskušala pridobiti njegovo pozornost, vendar se Abudalah se ni zmenil zanjo. Njegova skrivnost so bile  tri konopljine sadike, ki jih je pred prihodom  skrbno zasadil v bližnjem gozdu. Po mesecu dni sta sz poglavarjem postala že zelo dobra prijatelja, prav tako pa so njegove Abudalahove sadike konoplje rastle neizmerno hitro in po mesecu dni je imel že 8 rastlin in 27 sadik konoplje. Vse je potekalo normalno, dokler ni nastopil obredni dan. Ta dan v vasi praznujejo vsaka 4 leta in z njim častijo bogove sonca. Po svetem obredu so se prebivalci vasi odpravili v pozemno jamo, kjer je poglavar Matunga s posebno kodo odprl vrata v svetlečo sobo. Sredi sobe je na stebru v vsej veličini stal ogromen modrikast diamant. Takrat so se pohlepnemu Abudalahu zasvetile oči in odločil se je, da bo ta diamant kmalu v njegovih rokah. Ker ga po obredu nihče več ni spustil v sobo z diamantom, je tisti večer v vas prinesel njegovo skrivno orožje. Ko so se prebivalci že posedli okoli ognja, je iz svojega nahrbtnika potegnil v prelep papir zavito konopljo in jo ponudil poglavarju. Po nekaj mučnih minutah je poglavarju končno pokazal, koko se jo uporablja. Prvi del Abudalahovega načrtaplana je bil končan in tako je začel poglavarju trikrat na dan nositi svojo stvaritevkreaturo. Po dveh mesecih se je končno prepričal, da je bil Matunga odvisen od njegove trave. Abudalah mu je zavrnil brezplačno dobavo in mu povedal, da mu jo prinese le v zameno za njihov sveti diamant. Poglavar je brez premisleka pristal in ga po skrivnem predoru odpeljal do sobe, kjer mu ga je izročil, to pa je bil šele začetek. Kmalu je Abudalah ugotovil, kako moč ima nadčez poglavarjema in mu kmalu ukazal, da mu morae predati prestol in ga razglasiti za poglavarja. Odvisni poglavar Mutanga je seveda pristal in ga razglasil za poglavarja.       

           Abudalah pa je svojo moč začel izrabljati. Sebe je postavil nad vse in ni mu bilo mar za prebivalce vasi. Prebivalci so vneto prosjačili Mutango, naj nazaj prevzame prestol, vendar nemočen Mutanga je osramočen zbežal v divjino. Po mesecu dni se je prečiščen in prenovljen vrnil nazaj, vendar vas je bila požgana do tal in prebivalci so mrtvi ležali po poteh. Takrat je ugotovil,  kakšno napako je naredil in kako je njega in njegove ljubljene uničila odvisnost. 

ODLIČNO 5, Leon zelo ponosna, tako kot bi mikić rekel TO PA JA 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti