Globlje od globokega

 Ura je deset popoldne. Večina učencev je že dve uri v šoli, a Tim je vstal šele zdaj in se oblekel. Čeprav bi moral iti v šolo, nima tega namena. Mora se dobiti s Kristjanom, s katerim bosta poskusila novo robo, ki jo je


dobil od strica. Tako ali tako pa ima jutri Tim sestanek z ravnateljem glede vseh odsotnosti in zadnja stvar, ki si jo ta najstnik želi, je da še enkrat vidi tega vzvišenega starca. Njegova mama pa je čisto zaskrbljena v službi, ker so jo iz šole obvestili, da Tim spet ni prisoten.

Tim se hitro obleče in vzame s seboj nekaj denarja za Kristjana. Dobila naj bi se pod nekim podhodom, ampak ko je Tim prišel na dogovorjeno lokacijo, Kristjana še ni bilo tam. Kristjan je sicer tri leta starejši in veliko večji od Tima. Imel je vlogo starejšega brata, ki ga je Tim izgubil pred dvema letoma. Ravno ko je Tim želel poklicati Kristjana, se ta ves zadihan prikaže izza ovinka. Kristjan začne teči in za seboj povleče Tima. Za njima se hitro pripelje avto in ju začne loviti po cesti. Kristjan pokaže s prstom na železnico in reče :''Tam čez ne morejo". Tako prečkata železnico in se skrijeta za grm. Medtem pa je Timova mama pospravila stvari v pisarni in se odpravila iskati svojega izgubljenega sina.

"Kaj se dogaja, Kiki? vpraša Tim. "Mah, tem gorilam sem prejšnji teden ukradel robo in jo prodal naprej". Potem je Kristjan vzel iz žepa robo in jo ponudil Timu:"Ta je na moj račun". doda Kristjan. Ko sta že oba v svojem svetu, Tim pove Kristjanu, da ima težave v šoli in da ni bil pri pouku že nekaj dni. Tim se zamisli še globje in se niti ne spomni, kdaj je bil nazadnje v šoli. Zave se, da so njegova dejanja že tako globoko, da ni več poti nazaj. Ne čuti več realnega časa im njegova čustva so postala neopazna. Spoznal je, da je svojo priložnost v tem življenju že zapravil. Potem mu veke padejo čez oči in pade v spanec.

Zbudi se na postelji v bolnici, poleg njega je njegova mama. Zunaj je že globoka noč. Očitno ga je mama pripeljala sem. Počuti se nemočnega, a vseeno vstane in pogleda skozi okno. Sam pri sebi si zapove, da bo nehal s takim življenjem in bo začel resno delati v šoli. Ugotovi, da ni nikoli prepozno za nov začetek in novo boljše žuvljenje


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu