Kanadska novela

 Kanadska novela

Nekje v kanadskih gorah obstaja vasica v kateri je smučišče v lasti imela družina Higgins. Gospod in gospa Higgins sta skupaj uživala v svojih življenjih, ponosno sta vodila smučišče in se imela rada. Po strašanski nesreči je gospo Higgins ujela depresija in od takrat naprej je zakon lastnikov smučišča samo se nazadoval.

Po nekaj težkih letih sta se sporazumno odločila za prekinitev zakona, ampak kaj se bo zgodilo s smučiščem, so se vse spraševali. Praktično vse premoženje, ki sta ga imela v lasti je šlo na željo gospoda v roke gospe Higgins. Nekega težkega dne gospod Higgins zboli za hudo in redko boleznijo, ki je brez primernega zdravljenja in sredstev ne more premagati. Gospa Higgins si v tem času že poišče pomoč za depresijo, ki se je tudi reši, ko pa izve za bolezen bivšega moža, je nadvse zgrožena in potrta. Brž je odhitela v bolnišnico, kjer so ji povedali, kako lahko pomaga bivšemu možu. Vedela je, da ni porabila denarja, ki ga je prejela ob ločitvi, zato je takoj odvrnila, da bo pomagala, kakor bo le lahko.

Po težkih mesecih čakanja, opravljanja terapij in zdravljenja, ki ga je gospa Higgins namenila bivšemu partnerju, gospod le ozdravi. Ko izve, da je za vse poskrbela bivša žena, ne ve, kako se ji bi zahvalil, ona pa mu odvrne, da jo naj vzame spet za ženo.


MP













Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu