Kuža Max - Dobrota ni vedno sirota

 

DOBROTA NI VEDNO SIROTA                          Nika Rotar, 1.š

Oče Jure je ob smrti žene ostal sam s sinom Galom, ampak kljub vsemu živel srečno. Rada sta igrala šah, plavala in reševala križanke. Gal je veliko časa preživel s prijateljico Nušo, ki je bila njegova najboljša prijateljica že od rojstva. Nuša je bila vedno zelo vesela oseba in vedno iskrena, pravična in zelo trmasta. Bila sta soseda in vse stvari sta vedno počela skupaj.

Nekega dne, ko sta se Gal in njegov oče vračala domov, sta nenadoma na cesti zavila skrajno v levo in skoraj povozila psa, ki je nemirno ležal na tleh. Stekla sta iz avtomobila in mladička pobrala s ceste. Mladiček je bil človeške družbe zelo vesel in je ob njuni prisotnosti srečno mahal z repom. Gledal ju je s svojimi lepimi, velikimi rjavimi očmi ter sopihal z jezikom. Zaradi skrbi sta ga peljala k veterinarju in mu priskrbela osnovno opremo za življenje pri njiju. Rešila sta ga s ceste in počutila sta se dobro in hkrati dolžno za oskrbno malega kosmatinca. Gal ga je kmalu pokazal Nuši in skupaj sta ga po pouku sprehajala in ga razvajala s priboljški. Tudi oče Jure ga je močno vzljubil, mu kupoval igrače in se z njim tiho pogovarjal. Skupaj so mu izbrali ime, ki mu je najbolj pristajalo, in postal je Max. Max je zrasel v ogromnega psa in Jure, Gal in Nuša niso več vedeli, kaj z njim narediti. Iskali so lastnika in povpraševali, če je pogrešan. Maxa so imeli tako radi, da niso vedeli, kaj bi se z njimi zgodilo, če bi odšel. Gal je močno vztrajal pri tem, da ostane, očeta pa je skrbelo, saj bi psa lahko nekdo drug že pogrešal. Gal je vsak dan vstal iz postelje z Maxom in tudi zaspal z njim. Postal je čisto njegov in življenja brez njega si ni mogel več predstavljati. Tudi Nuša je imela ogromno skrbi glede Maxovega bivanja in je kljub vsej ljubezni odsvetovala najboljšemu prijatelju, da ga obdrži. Zdel se ji je preveliko breme in skrbelo jo je, kaj bi si ljudje mislili. Skregala sta se in nista se videla precej dolgo časa. Nekega večera je oče prejel klic njenega očeta, ki je povedal, da je Nuša v bolnišnici in potrebuje operacijo. Jure, Gal in Max so oddrveli v bolnico in jo poiskali. Nuša se je prva opravičila za svojo trmoglavost, Gal pa  potem njej za njegovo neposlušnost.

Ko je bila prijateljica bolje, sta dva prijatelja in novi ljubljenček postali nerazdružljiva trojica, ki nikoli več ni zapustila prijatelja v stiski.

 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu