Novela o Džordžu

 NOVELA O DŽORDŽU 

Džordže je bil mlad in neizkušen učenec osnovne šole. Ker je imel disleksijo, so se mu velikokrat posmehovali. Najbolj se je bal nasilneža Naceta, ki ga je trpinčil vsak dan po šoli. Džordža je tepel in izsiljeval za denar, ki pa ga Džordže, ki je prihajal i
z revne družine, ni imel. V družini je bilo dvanajst otrok, zato
Džordže ni dobil veliko pozornosti. Ker se je nasilje stopnjevalo, je bil vedno bolj zaprt vase in vedno manj je govoril, česar pa v tako veliki družini niso opazili. Ocene so se mu poslabšale, veliko časa je preživel jokajoč v svoji sobi. Zaradi nasilja in stiske je postal depresiven, saj je bilo vse preveliko breme za tako mladega fanta. Vzdevek dislektični Džordže se je med otroki hitro prijel in Džordže ni imel več prijateljev.
 

Začel je dobivati napade jeze, saj je v sebi zadrževal veliko čustev, ki so ga od znotraj razžirala. Počutil se je nemočnega in osamljenega, kar je zelo vplivalo tudi na njegovo samozavest. Skoraj z nikomer ni več govoril, vedno je bil tiho. Nekega dne, po koncu pouka, je Džordže izstopil iz šole in za ovinkom ga je že čakal nasilnež Nace. Džordže se je želel obrniti in oditi v drugo smer, ampak ga je Nace prijel za nahrbtnik in povlekel k sebi. Začel je žaliti Džordževo mamo. Ko je rekel, da je dan prej onečastil eno izmed Džordževih enajstih sester, je Džordžu prekipelo. Iz žepa je potegnil škarje, ki jih je slučajno imel pri roki, in z njimi zabodel Naceta. 

Nace je umrl zaradi prevelike izgube krvi in Džordže je bil obsojen na dosmrtni zapor. Čeprav ga je depresija pripeljala do tega, da ne bo nikoli več videl sončne svetlobe, se je počutil svobodno.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu