Novela o Pingo soku

 Novela o Pingo soku

Bil je temen sončen dan, ko je nezavedujoči se Domžalčan Mumin naletel na novo odvisnost. Ravno je končal s treningom nogometa in v trenutku žeje se odpravi v najbližji Tuš. Mumin vstopi v trgovino, ko pa se obrne proti oddelku za pijačo je edina stvar na policah sok Pingo. Mumin pograbi sok, plača in ga takoj popije.

Ko pride domov se uleže na posteljo in prižge telefon a vse kar mu gre po glavi je Pingo in njegov sočen okus pomaranče. Muminu prekipi in hitro se odpravi v trgovino, kjer izprazni njihovo zadnjo zalogo Pingo soka. Domov prinese sokove in jih pije in pije dan in noč in vsak naslednji dan ga kupuje in pije več. Mumin je nehal jesti, hoditi v službo, se pogovarjati z bližnjimi saj je bila ena in edina stvar, ki jo je počel pitje Pinga. Življenje se mu je rušilo, a nekega dne je na ulici srečal Vida Valiča.

Mumin se vpiše v KOVV ali Klub odvajalcev Vida Valiča, tam se je s pomočjo Vida in drugih profesionalcev odvadil od Pinga in postavil svoje življenje v red. Nekega večera gresta Vid in Mumin proslaviti svoj uspeh v kavarno Mumin naroči kavo in pomarančni sok, ko pa mu prinese kavo vidi namesto pomarančnega soka Pingo sok, yato se mu vrnejo spomini in v travmatičnem trenutku napade Vida in ga ubije. Mumin zbeži s prizorišča se odpravi v najbližjo Fructal tovarno in skupaj s seboj raznese Pingo oddelek.

Ko pride v pekel kjer ga iz neznanega razloga tam čaka Vid, ki razume situacijo v kateri je bil, Mumin in mu odpusti ter mu pove da je zanj tudi zapustil nebesa. Mumin pade na kolena in se zahvali Vidu, ker je tako dobra oseba in v peklu nato skupaj živita kot najboljša prijatelja do konca svojih dni.

VB


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu