Resnica in laž

 

                                         RESNICA IN LAŽ

 Nekoč sta živela mož in žena. Mož po imenu Andrej je imel zelo dobro službo in je domov prinašal veliko denarja ter preživljal svojo ženo, Katarino. Živela sta srečno življenje in se imela zelo rada.

            Nekega dne, se je v njunem mestu pojavila denarna kriza. Veliko ljudi je izgubilo svoje službe, med njimi je bil tudi Andrej. Ženi je to novico zamolčal, ker ga je bilo strah, da se bo nanj jezila. Ni je želel razočarati. Ravno takrat pa so Katarini ponudili zaposlitev v uspešnem podjetju. Službo je zavrnila, ker se je zanašala na moževo delo.

            Čez nekaj mesecev sta zakonca domov dobila pismo. V njem je pisalo, da že zadnjih nekaj tednov nista poravnala računov za elektriko in vodo ter da jima bodo dostop do teh storitev zaprli. Ker Katarina ni vedela za njune denarne težave je bila, ko sta dobila pismo, zelo presenečena. Pokazala ga je možu, ta pa ji je bil primoran vse povedati po pravici. Žena je bila zelo jezna, saj bi lahko, če bi vedela resnico, sprejela ponujeno službo in se izognila težavam.

            Andreja je ta nesreča naučila veliko o iskrenosti. Ugotovil je, da je v večini primerov bolje povedati stvari po resnici, še posebej pa svoji ženi. Katarini ni nikoli več lagal.  



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu