Novela o boju z rakom

NOVELA O BOJU Z RAKOM

V majhni vasici Tumarje sta živela dvojčka Erik in Filip, ki si nista bila tako zelo podobna. Erik je bil starejši in je imel črne, kodraste lase. Bil je prijazen in zgovoren. Njegov mlajši brat Filip pa je imel rjave lase in bil je nekoliko bolj zadržan. Brata sta bila med seboj zelo povezana. Že od majhnih nog sta oboževala druženje in igranje v naravi. Občasno je, zaradi prevelike razigranosti, prišlo tudi do manjših poškodb, vendar ju to ni ustavilo pri zabavanju v gozdu. 

Nekega popoldneva, ko sta se lovila po gozdu, je Eriku postalo slabo. Bil je utrujen in imel je vrtoglavico. Odšla sta domov, kjer sta starša poskušala razvozlati simptome bolezni. Slabost v naslednjih dneh ni pojenjala. Vsi so bili vedno bolj zaskrbljeni, zato so Erika odpeljali k zdravniku. Izvedeli so, da ima Erik krvnega raka. Starša nista znala pomagati sinu. Novica je Filipa zelo pretresla in bil je potrt. Mislil je, da je situacija brez izhodna. Mirnost je našel v naravi, kjer se je sprehajal in poskušal pozitivno razmišljati. Iskreno si je želel, da bi brat čimprej ozdravel. Zdravniki so starše kmalu obvestili, da obstaja zdravilo za pravočasno odkrito bolezen. Zdravilo so naročili in le-to je hitro prispelo. Erik je pol leta hodil na terapije in redno jemal zdravilo. Njegovo stanje se je izboljšalo, kar je družino osrečilo. 

Po končanih terapijah je bil Erik dokončno ozdravljen, a vseeno je moral vsak mesec hoditi na redne kontrole, da se njegovo stanje ne bi poslabšalo. Starša sta bila zadovoljna, Filip pa hvaležen, da je vse tako kot pred boleznijo. Brata sta lahko zopet skupaj zahajala v naravo, ki jima je nudila mir in zatočišče ter obema predstavljala mesto spomina na to, da se še tako težko preizkušnjo v življenju lahko premaga.

TV

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu