Resnica ali laž

 Resnica ali laž

 

Enej je dijak 2. letnika in ima 17 let. Od nekdaj je oboževal dogodivščine in iskal vznemerljive stvari ali dejavnosti. Šola ni njegova prioriteta, kar je vidno predvsem iz njegove redovalnice. Ima več neopravičenih ur, ki jih je raje zapravil na zabavah v mestu. 

 

Bliža se konec šolskega leta in Enej naj bi se včeraj skupaj z razredom odpravil na izlet, vendar se je, tako kot je že njegova navada, odločil, da bo dan raje preživel drugje. Skupaj s svojim najboljšim prijateljem se je odpravil v mestni park, kjer sta na zvočniku predvajala glasbo in uživala v sončnem dopoldnevu. Enejeva mama je odvetnica. Njena pisarna se je nahajala le nekaj ulic od mestnega parka. Tja pogosto zahaja ob odmorih, danes pa je v parku zagledala sina, ki bi moral biti na šolskem izletu. Odločila se je, da ga bo o njegovi odsotnosti povprašala doma. Ko je Enej zvečer prispel domov, ga je njegova mama pričakala v dnevni sobi s prekrižanimi rokami. Mama ga je vprašala, kako je bilo na izletu. Enej se je odločil lagati, saj ni vedel, da ga je mama videla v parku, medtem ko naj bil na ekskurziji v gorah. 

 

Enej je nadaljeval z lažmi, vendar se je v njih zapletel, ko je mati pritiskala nanj. Ko se je Enej zlomil in priznal, da ni bil na izletu, mu je mama prepovedala druženje s prijatelji za nadaljnje tri tedne. Ker je bil Enej rad s svojimi prijatelji, ga je kazen prizadela in izučila. Spoznal je, da je bolje biti iskren. 

 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu