Zdravje

 Zdravje 

V majhni vasici na jugu Italije sta živela mož in žena. Ženi je bilo ime Feudora, zaposlena je bila v vaški gostilni in tam je delala kot kuharica. Možu je bilo ime Petric




ija. Petricija je zaposlen kot varnostnik v muzeju starih kovancev v bližnjem mestu. V vasi sta Petricija in Feudora živela v majhni hiši na obrobju mesta. Hiša je bila je ravno zadosti velika zanju, vendar je bila Feudora noseča in kmalu bi bila hiša premajhna. 

Petricija in Feudora varčujeta denar za novo hišo in se vsako soboto odpeljeta z avtom v mesto in si ogledujeta hiše. Zadnje čase je Feudorina nosečnost oteževala njune sobotne načrte, vendar je Feudora hotela na vsak način iti v mesto in si ogledovati hiše. Nekega dne sta se vračala iz mesta in Feudora se je začela slabo počutiti. Petricija je zelo zaskrbelo in rekel je, da jo bo odpeljal v bolnico. Feudora ni hotela iti, saj je menila, da z njo ni nič narobe. Feudora se je slabo počutila še približno en teden, vendar je hotela iti v mesto in si ogledati hiše. Na poti v mesto je Feudora omedlela in Petricija je začelo skrbeti za otroka in Feudoro. Petricija jo je odpeljal v bolnišnico. V bolnici so Feudoro pregledali in jo obdržali v bolnišnici čez noč. Naslednji dan so povedali Petriciju, da z njegovo ženo ni nič narobe. Feudora se je počutila bolje, vendar je čez dva tedna ponovno omedlela. Petricija ni vedel, kaj bi naredil in je Feudoro ponovno odpeljal v bolnišnico. Tokrat so odkrili, da ima Feudora tumor, ki lahko kritično vpliva na otroka in nanjo. Zaradi Feudorine nosečnosti so jo operirali še tisto noč. Po dveh tednih je bila Feudora zdrava in otrok vnjej je bil zdrav in z njim ni bilo nič narobe.  

Po mesecu dni je dokončno ozdravela in rodila otroka, po imenu Ferdinand. Petricijino in Feudorino potovanje v mesto se je nadaljevalo in čez čas sta tudi našla hišo, primerno zanju in njunega sina Ferdinanda.  S tem se je začel nov in zdrav začetek za družino.                                                                                  
Bor Žibret
                                        


                                                             

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

RESNICA IN LAŽ

Novela o dobroti

Novela o Abudalahu Hajdarju Muradifu